Immersal

Immersalin Visuaalinen Paikannusjärjestelmä (VPS) luo lisätyn todellisuuden (AR) kokemuksia Nokia 5G-verkon avulla Nokia Arenalle

Lauri Alho Nokia testing Immersal AR experience in Nokia Arena smaller copy

Immersal Oy, johtava metaverseteknologian tarjoaja, ilmoitti tänään, 15. toukokuuta, että sen visuaalista paikannusteknologiaa (VPS) käytetään lisätyn todellisuuden (AR) kokemusten luomiseen Nokia Arenalla sekä sen ympärillä Tampereella, Suomessa.

Ensimmäinen pilottisovellus, jota Nokia ja sen VIP-vieraat pystyvät käyttämään Nokia Arenalla tällä hetkellä, sisältää:

  • Opastekylttejä
  • AR-kokemuksia, kuten pelaavien kotijoukkueiden logot koristeltuna areenan sisälle
  • Videoita lisätyssä todellisuudessa (AR)
  • Interaktiivisia AR-kokemuksia

Erilaiset lisätyn todellisuuden (AR) sovellukset ja kokemukset ovat kiinnostavia käyttötapauksia 5G-teknologialle. Nokian ja Elisan yhteinen 5G-verkko Nokia Arenalla sisältää useita 5G-tukiasemia, jotka takaavat AR-sovelluksille niiden tarvitseman kaistanleveyden ja vasteajan. Reunalaskenta voi mahdollistaa tarvittavan alhaisen viiveen reaaliaikaisille sovelluksille, kuten pelaajaseurannalle AR:ssä.

Nokian ekosysteemikehityksen johtaja Lauri Alho kertoo: “Nokia Arena on edelläkävijä musiikissa, urheilussa ja liiketapahtumissa, ja tämän lisäksi myös suomalainen maamerkki. Digitaalisten ja fyysisten kokemusten toteutustapa tulee muuttumaan 5G-teknologian myötä tulevaisuudessa. VPS ja AR ovat teknologioita, jotka hyötyvät 5G:n kyvykkyyksistä.”

“Haluamme palvella ja tehdä vaikutuksen Nokia Arenan vierailijoihin, ja AR-innovaatiot ovat yksi tapa tehdä se. Yhteistyömme Nokian kanssa mahdollistaa uusimman 5G-teknologian tarjoamisen, ja tämä avaa uusia mahdollisuuksia palveluille, joista koko yhteisö - kuten vierailijat, artistit, joukkueet ja fanit - voivat nauttia tulevaisuudessa”, sanoo Nokia Arenan toimitusjohtaja Marko Hurme näkemyksestään. Nokia Arena isännöi monia urheilu- ja kulttuuritapahtumia, mukaan lukien kansainvälisiä ja paikallisia jääkiekko-otteluita. AR-pohjaiset kokemukset ovat koettavissa jo nyt.

Tampereen keskustassa sijaitseva Nokia Arena on seuraavan sukupolven kokemuskeskus, joka edustaa uutta aikakautta tapahtumakokemuksissa. Arenaan mahtuu jopa 15 000 katsojaa unohtumattomiin ja ainutlaatuisiin tapahtumakokemuksiin, joiden lisäksi siellä sijaitsee maailmanluokan hotelli, kansainvälinen kasino, monipuoliset tapahtumatilat, ja lukuisia ravintoloita. 

“Mukaansatempaavat AR-kokemukset ovat tehokas tapa sitouttaa yleisöä ja yhteisöä sekä lisätä tuloja stadioneilla ja areenoilla”, sanoo Matias Koski, Immersalin toimitusjohtaja. Lisätyn todellisuuden (AR) kasvava kiinnostus heijastaa tapahtumapaikkojen halua parantaa kokonaistapahtumakokemusta ja lisätä yleisön osallistumista ja sitoutumista sekä tuloja.

Immersal

Immersal, joka kuuluu Hexagon-konserniin, rakentaa maailman johtavia kartoitus ja visuaalisia paikannusjärjestelmiä - metaversen perustaa. Vuonna 2015 perustetun Immersal toimii Helsingissä, Suomessa, ja työskentelee yhteistyökumppaneiden ja kehittäjien kanssa ympäri maailmaa uudistaakseen tapaa, jolla tutkimme, vuorovaikutamme ja toimimme maailmassa ympärillämme. Immersalilla on toimistot myös Hong Kongissa sekä Silicon Valleyssa, Kaliforniassa, ja se laajentaa läsnäoloaan ja kumppaniverkostoaan maailmanlaajuisesti. Hexagon osti yrityksen vuonna 2021 ja Immersal toimii nykyään Hexagonin tytäryhtiönä ja jatkaa visiotaan metaversestä, joka on koettavissa kaikilla laitteilla kaikille ihmisille.  

Hexagonilla (Nasdaq Stockholm: HEXA B) on noin 24 000 työntekijää 50 maassa ja sen liikevaihto on noin 5,2 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteesta:  hexagon.com  ja seuraa meitä @HexagonAB. 

Subscribe to the Immersal newsletter.